HR++ glas

Alles over HR++ glas!

Wilt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten én/ of uw woning uitstekend isoleren? Kwakkelglas heeft de oplossing! Kies voor HR++ glas in uw woning of bedrijfspand. HR++ glas isoleert stukken beter dan enkelglas of dubbelglas. En u heeft deze investering vaak in een aantal jaren al terugverdient. U kunt er zelfs subsidie voor aanvragen. Meer daarover leest u op de website van Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. 

Wat is HR++ glas?

HR glas wordt ook wel hoog rendementsglas genoemd. HR++ glas is dubbelglas met een isolerende werking. Dit glas bestaat uit twee glasplaten die van elkaar worden gehouden door een afstandhouder. De randen van het glas zijn voorzien van een speciale kit die ervoor zorgt dat het glas goed is afgesloten.

Het grote verschil met dubbelglas is de dunne metaallaag die in de spouwzijde aan de binnenkant van het raam zit.

Bij ‘gewoon dubbelglas’ wordt de ruimte tussen de twee glasplaten gevuld met lucht. De isolatiewaarde is in dat geval 2,8. Bij HR++ glas wordt deze ruimte gevuld met edelgas. Ook is het glas aan één zijde gecoat, waardoor het glas nog beter isoleert. De isolatiewaarde is daarom een stuk hoger dan bij dubbelglas. HR++ glas heeft namelijk een U-waarde van 1,1.

Dubbelglas vervangen voor HR++ glas

Zijn de ruiten van uw woning of bedrijfspand voorzien van dubbel glas? Dubbel glas heeft een goede isolerende werking, maar het kan nóg beter!

Bij dubbelglas is de spouw tussen de twee glasplaten gevuld met lucht. In het geval van HR++ glas is deze spouw gevuld met edelgassen. U kunt denken aan bijvoorbeeld argon of krypton. Edelgassen hebben een betere isolerende werking dan lucht. Deze gassen zijn bovendien niet schadelijk voor mens en milieu!

Ook heeft HR++ glas een coating aan de binnenkant van het glas. Deze coating weerkaatst de warmte terug in de woning, waardoor de warmte in de woning blijft en er dus beter wordt geïsoleerd.

Wat zijn de voordelen?

Minder warmteverlies

HR++ glas heeft een zeer hoge isolerende werking. Bij HR++ glas gaat de warmte in huis namelijk niet verloren via bijvoorbeeld kieren in het raam. Hierdoor creëert u heel eenvoudig veel comfort in de woning.

Ook zit er een speciale coating op het glas die warmteverlies beperkt, doordat het glas de zonnestralen doorlaat en deels weerkaatst. En het edelglas zorgt ervoor dat het warmteverlies nog meer wordt beperkt.

Wist u dat HR++ glas daarom wel 2,5 keer beter isoleert dan ‘gewoon’ dubbelglas?

Besparen op uw energiekosten

Met HR++ glas hoeft u een stuk minder te stoken dan bij dubbelglas, omdat er minder warmte verloren gaat. En dat zult u merken in de energiekosten! Dit kan voor een normale rijtjeswoning al een besparing van ruim €120 per jaar zijn. En in vergelijking met enkel glas kan dit zelfs oplopen tot €260 per jaar.

Zonwerende optie

Door het toevoegen van een zonwerende optie werkt HR++ glas verkoelend. Dit is vooral zeer geschikt voor een woning met enorme raampartijen waar de hele dag zon op staat. Dit is een soort van coating die minder zonnestralen doorlaat dan dubbelglas. Hierdoor blijft het aangenaam in huis bij hoge temperaturen buiten.

HR++ glas
Isolatiewaarde

Als we het hebben over de isolatiewaarde van HR++ glas, dan spreken we over de U-waarde. Hierbij geldt hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde. Deze wordt uitgedrukt in W/m²K. 

Wij vertellen u graag wat de U-waardes van HR++ glas en dubbelglas zijn:

Wat kost HR++ glas?

Het is van te voren moeilijk in te schatten wat HR++ glas u gaat kosten. Dit is per situatie afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de grote van de ramen of de dikte van de bestaande kozijnen. Eén ding staat wel vast: u gaat aanzienlijk besparen op uw energierekening.

U kunt heel eenvoudig én geheel vrijblijvend een een offerte opvragen. Onze glasspecialisten adviseren u graag en geven de klanten van Kwakkelglas al meer dan 25 jaar deskundig advies.

Beter isoleren? Dat kan met HR++ glas 

Profiteer nu van subsidie op uw dubbelglas!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!