Enkel glas - Floatglas

Wat is het en waarvoor wordt het gebruikt?

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Huurwoningen glas en ventilatie upgrade​
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​

Enkel glas?

Bij enkel glas denken de meeste mensen aan de dunne ruitjes die vroeger in de huizen zaten.

Tegenwoordig is het enkel glas dat in de woningen zat voor het merendeel vervangen door isolatieglas. Je zou denken dat het niet meer bestaat, maar toch bestaat enkel glas nog. Sterker nog, het wordt het volop gebruikt.

Waarvoor wordt enkel glas gebruikt?

Enkel glas wordt nog steeds veel gebruikt. Wist je bijvoorbeeld dat enkel glas de basis is voor dubbelglas? Maar ook in veel dagelijkse toepassingen kom je enkel glas, ook wel float glas genoemd, tegen.

Misschien heb je wel een glazen keukenwand? Dat is ook gewoon enkel glas. Maar wat denk je van de glasplaatjes in jouw koelkast? Ook enkelglas!

Je kunt wel stellen dat enkel glas eigenlijk overal voor te gebruiken is. Van broeikassen tot aan een tafelblad of dus een glasplaatje voor de koelkast.

Wat is floatglas?

Floatglas is eigenlijk helder enkel glas. Het heeft zijn naam te danken aan het productieproces. Het glas blijft door de eigenschappen van de vloeibare metalen netjes drijven, floaten dus.

Het glas kan doorzichtig zijn, maar er kan ook een kleur aan toegevoegd worden. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde glazen keukenwand. Het glas is altijd perfect vlak.

Floatglas is te krijgen in verschillende maten en diktes, nl: 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6, mm, 8 mm, 10 mm 12 mm, 15 mm, 17 mm, 19 mm, 25 mm.

Enkelglas close up

Enkelglas nodig?

Of het nou een heel groot stuk is, een klein stuk of een hele bok met enkelglas: Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!