Enkel glas - Floatglas

Wat is het en waarvoor wordt het gebruikt?

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Glas en ventilatie upgrade​ in huurwoningen
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​

Enkel glas?

Bij enkel glas denken de meeste mensen aan de dunne ruitjes die vroeger in de huizen zaten.

Tegenwoordig is het enkel glas dat in de woningen zat voor het merendeel vervangen door isolatieglas. 

En vaak wordt er gedacht dat enkel glas niet meer bestaat. Echter, bestaat dit type glas nog steeds. Sterker nog, het wordt nog volop gebruikt. 

Waarvoor wordt enkel glas gebruikt?

Enkel glas wordt voor verschillende dingen gebruikt. Wist je bijvoorbeeld dat enkel glas de basis is voor dubbelglas? Maar ook in veel dagelijkse toepassingen kom je enkel glas, ook wel float glas genoemd, tegen.

Misschien heb je wel een glazen keukenwand? Dat is ook namelijk gewoon enkel glas. Maar wat denk je van de glasplaatjes in jouw koelkast? Ook enkelglas!

Je kunt wel stellen dat enkel glas eigenlijk overal voor te gebruiken is. Van broeikassen tot aan een tafelblad of dus een glasplaatje voor de koelkast.

Wat is floatglas?

Floatglas is eigenlijk helder enkel glas. Het heeft zijn naam te danken aan het productieproces. Het glas blijft door de eigenschappen van de vloeibare metalen netjes drijven, ofwel floaten. 

Het glas kan doorzichtig zijn, maar er kan ook een kleur aan toegevoegd worden. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde glazen keukenwand. Daarnaast is het glas altijd perfect vlak. 

Floatglas is te krijgen in verschillende maten en diktes, namelijk: 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6, mm, 8 mm, 10 mm 12 mm, 15 mm, 17 mm, 19 mm, 25 mm.

Enkelglas close up

Wat onze klanten vinden

van onze dienstverlening:

Enkelglas nodig?

Of het nou een heel groot stuk, een klein stuk of een hele bok met enkelglas is:
Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!