Glasschade? Bel snel 24 uursservice op:

Gelaagd glas

Bij glasbreuk valt de ruit niet uiteen

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Glas en ventilatie upgrade​ in huurwoningen
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​
glaszetter glasbedrijf kwakkelglas

Kwakkelglas: de glasexpert in de regio Kampen, IJsselmuiden en Zwolle

Bent u opzoek naar gelaagd glas? Ook daarvoor kunt u terecht bij Kwakkelgas.

Wij hebben een team van enthousiaste en goed opgeleide medewerkers die u goed kunnen adviseren. Wilt u gelaagd glas laten plaatsen? Onze glaszetters adviseren u graag. 

Wij adviseren u graag en geven onze klanten al meer dan 25 jaar het BESTE advies!

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is wellicht beter bekend als veiligheidsglas, gelamineerd glas of sandwichglas. Gelaagd glas bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit lagen. Het is opgebouwd uit 2 stukken floatglas met daartussen een folie.

Gelaagd glas wordt dan ook wel sanwichglas genoemd vanwege deze samenstelling. Door de samenstelling biedt het glas een bijzondere weerstand. Deze glassoort is helder, je kunt er namelijk doorheen kijken.

Kenmerkend aan het glas is de manier van breken. Wanneer het glas kapot gaat, spat het niet in vele stukken uiteen. Het glas blijft bij elkaar door de folie. En het lijkt net of het glas er aan blijft plakken.

Hetgeen er tegen het glas aankomt zal niet direct door de ruit heen gaan. Ook handig dus voor vitrines waar waardevolle spullen in liggen!

Enkelglas close up
Gelaagd glas - veiligheidsglas

Toepassing van gelaagd glas

De toepassing van gelaagd glas is divers. Zo wordt het vaak toegepast bij tuindeuren, daken van een serre, maar ook de voorruit van de auto is van dit type glas gemaakt.

Wist je dat je het verschil tussen tussen enkelglas en gelaagd glas kunt horen.

Hoe? Wanneer je er tegenaan tikt en een doffer geluid hoort, dan is de kans groot dat dit gelaagd glas is.

Door ons uitgevoerde projecten

Hilversum - Winkelruit

Gehard en gelaagd glas 88.2 structureel beglaasd

Zwolle – Xando Apple Store

Grote ruit (250kg) vervangen met minikraan, beschadigde etalage ruit vervangen 66.2 gelaagd glas

Kampen - Doorvalbeveiliging t.b.v. draaikiepraam

Woonhuis voorzien van een doorvalbeveiliging

bus kwakkelglas glaszetter
Waar kan Kwakkelglas u nog meer voorzien van glas?

Kwakkelglas kan u voorzien van glas vanuit twee vestigingen. Onze vestiging in Kampen voorziet u van glas in regio van Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

De vestiging in Nunspeet voorziet de regio Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde van verschillende glassoorten. 

Wat onze klanten vinden

van onze dienstverlening:

Mark Janssens Frieling
Lees verder
't Is al even geleden, maar het glas in en naast mijn voordeur was rap gezet door de beste glaszetter van Nederland in dienst van Kwakkelglas. Kan nooit beter!
Matthias van der Pol
Lees verder
Jullie hebben vandaag onze ruit vervangen in Zwolle. Petje af voor het personeel, super vriendelijk en erg netjes gewerkt !! Hartelijk bedankt voor jullie service !
Harry Kleinjan
Lees verder
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Ryan Remmelts
Lees verder
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien. Snel en professioneel geholpen!
Jan van der Meulen
Lees verder
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas. Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude. Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Aanrader dus!!
Joyce Rademaker
Lees verder
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
Previous
Next

Gelaagd glas nodig?

Of het nou een heel groot stuk of een klein stuk gelaagd glas is:
Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!


Voor vragen kunt u ook altijd eerst contact met ons opnemen.