Gelaagd glas

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Huurwoningen glas en ventilatie upgrade​
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is wellicht beter bekend als veiligheidsglas, gelamineerd glas of sandwichglas. Gelaagd glas bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit lagen. Het is opgebouwd uit 2 stukken floatglas met daartussen een folie.

Gelaagd glas wordt dan ook wel sanwichglas genoemd vanwege deze samenstelling. Deze samenstelling biedt het glas een bijzondere weerstand. Deze glassoort is helder, je kunt er doorheen kijken.

Kenmerkend aan het glas is de manier van breken. Wanneer het glas kapot gaat, spat het niet in vele stukken uiteen. Het glas blijft bij elkaar door de folie, het lijkt net of het glas er aan blijft plakken.

Hetgeen er tegen het glas aankomt zal niet direct door de ruit heen gaan. Ook handig dus voor vitrines waar waardevolle spullen in liggen!

Toepassing van gelaagd glas

De toepassing van gelaagd glas is divers. Zo wordt het vaak toegepast bij tuindeuren, daken van een serre, maar ook de voorruit van de auto is van dit type glas gemaakt.

Leuk weetje: Je kunt het verschil horen tussen enkelglas en gelaagd glas.

Hoe? Wanneer je er tegenaan tikt en je hoort een doffer geluid, dan is de kans groot dat dit gelaagd glas is.

Gelaagd glas - veiligheidsglas

Gelaagd glas nodig?

Of het nou een heel groot stuk is of een klein stuk gelaagd glas: Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!