Triple glas

Een nog betere isolatie dan HR++ glas

Zijn uw kozijnen na jaren wel eens aan vervanging toe? Of wilt u de ramen en deuren van uw woning nog beter isoleren? Laat uw woning dan voorzien van Triple Beglazing. Triple glas, ook wel HR+++ glas of driedubbel glas genoemd, is glas dat nog beter isoleert dan HR++ glas of standaard dubbel glas. HR+++ glas bestaat uit drie glasplaten met daartussen twee afstandhouders die zijn gevuld met edelgassen. Hierdoor isoleert Triple glas uitstekend en werkt het ook nog eens geluidswerend.

Wat zijn de voordelen?

Wilt u besparen op uw energierekening? Met HR+++ glas bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. Er gaat namelijk minder warmte verloren, waardoor u minder hoeft te stoken. Maar, met dit glas bespaart u niet alleen op de energiekosten. Dit glas heeft namelijk nog meer voordelen. Wij hebben ze even voor u op een rijtje gezet:

  • Bijna geen warmteverlies doordat het glas bestaat uit drie glasplaten.
  • Uitstekend binnenklimaat. In de winter is de woning lekker warm en zomers lekker koel.
  • Omgevingsgeluiden van buitenaf worden enorm gedempt.
  • Het glas is moeilijk te breken, waardoor het lastiger voor inbrekers is om binnen te komen.

Triple glas kozijnen

Wij krijgen regelmatig vragen als: ‘’Past Triple glas in ieder kozijn?” of “Kan driedubbel glas in het bestaande kozijn geplaatst worden?” Het antwoord is niet altijd nee, maar een aantal dingen zijn belangrijk om te weten.

Doordat Triple glas bestaat uit drie glasbladen, is dit type glas niet geschikt voor elke sponning in het kozijn. Het glas is bovendien ook een stuk zwaarder dan HR++ glas en de huidige kozijnen moeten dat gewicht wel kunnen dragen. Heeft u een nieuwbouwwoning? Dan zijn (in de meeste gevallen) de sponningen een stuk dieper en dus zeer waarschijnlijk geschikt voor HR+++ glas.

Uiteraard kan het ook voorkomen dat Triple glas niet in de bestaande kozijnen geplaatst kan worden. In dat geval zullen er nieuwe kozijnen geplaatst moeten worden die het glas wel kunnen dragen.

 

Wilt u kozijnen met driedubbel glas laten plaatsen?

Onze glaszetters komen graag vrijblijvend bij u langs om te kijken of uw sponningen geschikt zijn voor Triple beglazing of dat het plaatsen van nieuwe kozijnen noodzakelijk is. Bel direct 038 – 331 43 03. 

HR++ of Triple glas

HR++ glas en Triple glas hebben beiden als voordeel dat ze zorgen voor een toename van het wooncomfort en een daling van uw stookkosten. Maar wat is nou het grote verschil tussen beiden? Het verschil zit hem in de isolatiewaarde. HR++ glas isoleert beter dan standaard dubbel glas. Maar Triple glas (HR+++ glas) isoleert weer beter dan HR++ glas.

Hoogrendementsglas (HR glas) is verkrijgbaar in verschillende soorten. Van HR, HR+ tot aan HR+++ glas. U kunt het zo zien, hoe meer plusjes achter HR, hoe beter het glas isoleert!

Wist u dat er tegenwoordig bijna geen dubbel glas meer wordt geplaatst? HR++ glas is vrijwel de standaard voor beglazing. En dat is niet heel gek te noemen. HR++ glas isoleert stukken beter dan standaard dubbel glas en de aanschafkosten verschillen niet veel met elkaar. U heeft dus voor (bijna) hetzelfde geld, betere isolatie en stukken meer wooncomfort!

Subsidie aanvragen?

Bent u van plan uw woningen te voorzien van HR+++ glas? Met de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) kunt u tot wel 20% besparen op verschillende soorten isolatieglas.

Het vervangen van huidige beglazing voor Triple glas is één van de isolerende maatregelen waar u subsidie voor kunt aanvragen. Wel geldt er een minimale oppervlakte-eis om in aanmerking te komen. Voor een tussenwoning is dat bijvoorbeeld 10m2 en een etagewoning 8m2.

Daarnaast profiteert u ook nog van een extra laag BTW-tarief van 9%. Hierbij is het wel van belang dat de woning ouder is dan 2 jaar. En door het plaatsen van Triple glas kunt u ook tot wel € 300 per jaar besparen. Kortom, het ideale moment om uw woningen beter te isoleren. 

Vraag, geheel vrijblijvend, vandaag nog een offerte bij ons aan. Meer over de subsidieregeling kunt u lezen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

subsidie
Triple glas kosten

HR+++ glas wordt steeds populairder, wat niet heel gek te noemen is. De isolatiewaarde is erg hoog, waardoor de investering vaak al snel is terugverdient. De kosten van Triple glas zijn van vele factoren afhankelijk, waaronder de hoeveelheid glas. Gaat u de hele woning voorzien van Triple glas of enkel 1 of 2 ramen? Of dit driedubbel glas dé oplossing is voor uw wensen, hang af van vele factoren. Onze glaszetters komen graag bij u langs voor het maken van een vrijblijvende offerte.

Triple glas plaatsen?

Wij komen eraan! 

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!