Monumentenglas, speciaal voor historische gebouwen

Uw historische pand voorzien van isolatieglas

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Glas en ventilatie upgrade​ in huurwoningen
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​
kozijn met monumentenglas

Zoekt u monumentenglas in de regio Kampen?

De ramen van oude historische gebouwen zijn vaak voorzien van kozijnen met enkelglas. Het glas van deze panden mag in de meeste gevallen niet zomaar vervangen worden. En bovendien wilt u de karakteristieke uitstraling niet verliezen.

Wilt u het glas van uw monument of historische pand toch vervangen door isolatieglas? Het kan met monumentenglas van Kwakkelglas! Monumentenglas is op een traditionele manier ‘getrokken’, waardoor het de uitstraling van het oude glas heeft.

En deze isolerende beglazing is geschikt voor bestaande kozijnen, waardoor het kozijn niet vervangen dient te worden en de authenticiteit in tact blijft!

Wij voorzien onze klanten al meer dan 25 jaar van monumentenglas en het BESTE advies hieromtrent. Wilt u monumentenglas laten plaatsen? Onze glasspecialisten komen geheel vrijblijvend bij u langs om te kijken naar de mogelijkheden voor uw project.

De voordelen van monumentenglas

Monumentenglas heeft een betere geluidsisolatie dan bijvoorbeeld enkelglas. Dit glas kan 27 tot 40 dB-weren.

Monumentenglas is van nature extra helder, waardoor er meer licht de woning binnenkomt. 

Met monumentenglas wordt het comfort in huis ten opzichte van enkelglas aanzienlijk verbeterd. Monumentenglas heeft een isoaltiewaarde van 5,9 tot 1,0 W/m2k.

Monumentenglas is brandwerend tot wel 60 minuten! En bovendien is het glas meer inbraakwerend dan enkelglas.

Door monumentenglas heeft u minder last van tocht en kan de thermostaat een graadje lager.

Door het toevoegen van een zonwerende optie werkt het glas tevens erg verkoelend. Ideaal voor een woning met grote raampartijen. 

monumentenglas in grachtenpand

Van enkelglas naar dubbelglas

Monumentenglas isolatiewaarde

Met monumentenglas kunt u een betere isolatiewaarde behalen in uw historische pand. Het glas is namelijk voorzien van een speciale coating die ervoor zorgt dat er een isolatiewaarde van dubbelglas wordt behaald.

De coating reflecteert de warmte binnen in de woning en zorgt dat het niet middels de ramen verloren gaat. Uw voorziet het pand dus van enkelglas met de isolatiewaarde van dubbelglas

Wist u dat monumentenglas ook extra dus is? Hierdoor past het in de smalle kozijnen van historische panden en hoeft u dus niet altijd perse uw kozijnen te vervangen.

Er zijn verschillende soorten monumentenglas

Uw historische pand is helemaal af met karakteristiek monumentenglas van Kwakkelglas. 

Monumentenglas is verkrijgbaar in verschillende soorten afhankelijk van tijdsperiode of bouwstijl van uw pand. Kwakkelglas levert monumentenglas in de volgende drie stijlen:

Modern glas heeft geen vertekenen is en past uitstekend bij panden die na 1965 zijn gebouwd.

Klassiek glas heeft een licht vertekening en is geschikt voor panden die zijn gebouwd in het jaar 1920 tot 1965.

Ambachtelijk glas heeft een redelijke vertekening en past goed bij panden die zijn gebouwd tussen 1900 en 1930.

Wilt u gaan voor de absolute beleving op het gebied van monumentenglas? Dan is meesterlijk monumtenglas het neusje van de zalm! 

Prijs monumentenglas

De prijs van monumentenglas is afhankelijk van de dikte van het glas. De glaszetters van Kwakkelglas komen graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte op maat. 

Zo weet u precies wat het plaatsen van monumentenglas u gaat kosten.

monumtenglas davinci

Subsidie op monumentenglas?

Het is per gemeente verschillend of er een subsidie wordt verleent voor het plaatsen van monumentenglas. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een subsidie? Ga naar de site van de energiesubsidiewijzer.

De subsidies die worden verstrekt zijn in de meeste gevallen maar een klein bedrag vergeleken met de totale kosten. 

Maar, ondanks dat de vergoeding niet erg hoog is, heeft u de investering vaak al snel terugverdiend, omdat u minder betaalt aan energiekosten.

Wilt u alles weten over het aanvragen van subsidie of de ISDE regeling? U leest het op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Door ons uitgevoerde projecten

Kampen - Ambachtelijk glaszetten

Glasschade ambachtelijk glaszetten met stopverf

IJsselmuiden - Glas in lood raam

Glas in lood opnieuw geplaatst in isolatieglas

Monumtenglas

Huidig glas vervangen door monumentenglas. 

bus kwakkelglas glaszetter
Waar kan Kwakkelglas u nog meer voorzien van monumentenglas?

Kwakkelglas kan u voorzien van monumentenglas vanuit twee vestigingen. Onze vestiging in Kampen voorziet u van glas in regio van Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

De vestiging in Nunspeet voorziet de regio Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde van verschillende glassoorten. 

Wat onze klanten vinden

van onze dienstverlening:

We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Nick Dekker
Nick Dekker
07:52 20 Jan 22
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
LS NN
LS NN
20:03 20 Jul 21
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Herman H
Herman H
11:33 28 Apr 21
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Bolino M
Bolino M
21:33 14 Feb 21
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Harry Kleinjan
Harry Kleinjan
07:57 27 Oct 20
Goede
Henri Thiemann
Henri Thiemann
14:58 29 Jul 19
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
Joyce Rademaker
Joyce Rademaker
10:15 20 Feb 19
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Ryan Remmelts
Ryan Remmelts
07:28 19 Jul 17
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
Jan van der Meulen
Jan van der Meulen
12:00 26 Jun 17
js_loader

Isolerende beglazing in bestaande vensters?

Ga voor monumentenglas!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!