Isolatieglas

Lagere energielasten en meer wooncomfort

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Glas en ventilatie upgrade​ in huurwoningen
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​
bus kwakkelglas glaszetter

Kwakkelglas: ook uw partner voor isolatieglas

Voor al uw glas op maat, isolatieglas, dubbelglas en meer, kunt u bij ons terecht! Kwakkelglas wil graag uw glas wensen vervullen in de regio Kampen, IJsselmuiden en Zwolle

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van alle soorten isolatieglas, dubbelglas, HR++ glas, zonwerend glas, brandwerend glas, glas in lood, vervanging van lekke dubbelglas ruiten (thermopane) en glas op maat.

Waarom isolatieglas of dubbelglas?

Door het plaatsen van isolatieglas krijgt u lagere energielasten, meer wooncomfort in zowel de zomer en de winter, het heeft ook een positief effect op de waarde van uw woning. 

Tenslotte is energiebesparing een belangrijk wapen in de strijd tegen klimaatverandering.

Gevolgen voor het milieu: Energie

Verlaging van het energieverbruik is beter voor het milieu. Uw energieverbruik neemt af door goede isolatie van uw huis: minder warmte gaat zo verloren en de verwarmingsketel hoeft minder hard te stoken.

Als u isolerend glas laat aanbrengen, denk dan ook aan voldoende regelbare ventilatieroosters. 

Deze zijn ideaal voor continue ventilatie. Vraag de glaszetter hiernaar voor meer informatie.

De mogelijkheden voor isolatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw ramen te isoleren:

Dubbelglas bestaat uit twee (soms drie) glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. In die spouw zit droge lucht, of een soort gas.

Een spouwbreedte van 15 millimeter geeft de beste isolerende werking. De spouw van gewoon dubbelglas is gevuld met droge lucht. Tussen de glasplaten van HR+ en HR++ glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht.

Aan de binnenzijde van HR glassoorten zit ook een coating (laagje), dat de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door. HR+, en HR++ glas laat ongeveer een procent minder licht door dan dubbelglas zonder coating.

Dit verschil in lichtintensiteit merk je niet op. Alleen als je glas met verschillende eigenschappen naast elkaar toepast, kan je verschil zien.

isolatieglas in woning

De isolatiewaarde

Hoe goed glas isoleert, hangt af van de zogeheten U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende werking. De U-waarde is de warmtedoorgangscoëfficient, in Watt/m2.K). 

Omdat HR++glas zo sterk isoleert, is de temperatuur van de buitenruit relatief laag. Daardoor kan ‘s nachts en ‘s ochtends condensvorming op de buitenzijde van het glas ontstaan. 

De condens verdwijnt meestal in de loop van de ochtend.

De voordelen van dubbelglas en isolatieglas

Het vervangen van enkel glas door dubbel glas leidt tot energiebesparing, en dat is gunstig voor het milieu en uw portemonnee. Gemiddeld verbruikt een woning voor centrale verwarming ongeveer 1200 m3 gas. 

Als enkel glas wordt vervangen door isolerend glas, kan dat jaarlijks gemiddeld 450 tot 650 m3 gas besparen (300 tot 425 euro, prijspeil 2013/2014). Het vervangen van enkel glas door dubbelglas, leidt dus tot aanzienlijke verlaging van uw energieverbruik en -kosten.

Bij enkel glas verdwijnt veel warmte naar buiten, dat levert tocht op. Een tochtige kamer voelt kouder aan. Door HR-glas heeft u daar minder last van en kan de thermostaat een graadje lager.

Alle soorten isolerend glas houden geluid tegen en verminderen daardoor eventuele geluidsoverlast. 

In overleg met een deskundige kunt u de geluidsisolatie van uw woning verbeteren, door dikker glas te nemen, een grotere spouwbreedte, of dubbelglas met glasplaten van ongelijke dikte.

Een grotere spouwbreedte dan twintig mm (spouw met Argon) gaat wel ten koste van de warmte-isolerende eigenschappen van het glas.

De inbraakveiligheid van uw woning kan op gelijksoortige wijze worden verbeterd door dikker glas of gelaagd glas te nemen.

Ventilatieroosters boven het raam of inbraakveilige kierstandhouders op draai- en uitzetramen zijn ook gunstig voor inbraakpreventie. U kunt zo ventileren zonder risico op ongewenst bezoek.

Er zijn zoveel voordelen van isolatieglas!

De besparing bestaat uit een lager verbruik van aardgas. Een kubieke meter aardgas kost gemiddeld 0,65 euro (prijspeil 2013/2014). Hoeveel kubieke meter aardgas per vierkante meter glas u bespaart per jaar, hangt af van het soort isolerend glas en van het vertrek (woonkamer, keuken of slaapkamer). In een slaapkamer wordt bijvoorbeeld minder gestookt, en daar bespaart u daarom ook minder. De besparing hangt ook af van hoeveel u thuis bent en hoe warm u stookt. Als u bijna nooit thuis bent of een lage binnentemperatuur aanhoudt, bespaart u minder dan wanneer u veel aanwezig bent of warmer stookt. Bij berekeningen gaan we uit van een gemiddelde aanwezigheid en een gemiddelde stooktemperatuur.

Bij het vervangen van enkel glas door isolerend glas, gaan de kosten zitten in de aanschaf en de plaatsing. Als uw ramen of kozijnen aan vervanging toe zijn (en dat is zo als ze naar verwachting minder dan twintig jaar mee kunnen), dan komen daar de kosten bij voor nieuwe ramen of kozijnen (inclusief schilderwerk). Het installeren van dubbele beglazing pakt uiteindelijk gunstig uit voor uw portemonnee; u gaat namelijk besparen op energiekosten. Een investering is eerst wel nodig, voor de aanschaf en plaatsing van het dubbel glas. De terugverdientijd varieert van vijf tot zeven jaar, afhankelijk van het vertrek waarin u dubbel glas plaatst.

Levensduur dubbelglas en isolatieglas

Op alle glassoorten zit een fabrieksgarantie van tien jaar. De technische levensduur kan meer zijn dan twintig jaar. De levensduur van dubbelglas en de HR-soorten is hetzelfde. 

Er kan vocht doordringen in de spouw en voor wazige plekken zorgen. Dit is onafhankelijk van de eventuele coating. Het is van belang dat de ruit zo gemonteerd wordt in de sponning, dat de kitrand van de afstandhouder zo min mogelijk contact heeft met vocht.

De hoeveelheid edelgas in HR+ en HR++glas neemt na verloop van jaren af. De warmte-isolerende eigenschappen worden hierdoor echter nauwelijks minder. Wat u verder nog wilt weten!

Tip van onze specialist

HR+ en HR++ glas

HR+ en HR++ glas is herkenbaar aan de aanduiding in de afstandhouder. Als u  twijfelt, kunt u met een aansteker controleren of er een warmtereflecterende coating op zit of niet: houd (in huis)op tien centimeter van het dubbelglas een brandende aansteker. 

Kijk naar buiten:  u ziet dan vier vlammetjes reflecteren. Als er een coating op het glas zit, heeft de tweede of derde vlam een afwijkende kleur (meestal blauw/rose). HR-glas kan zowel energiebesparend als zonwerend werken: naast coatings die warmteverlies tegengaan, zijn er ook coatings die zonlicht reflecteren. 

In de winter benut u dan stralingswarmte van de zon wel minder goed. Kleine ruiten van isolerend glas zijn in verhouding duur. 

De fabrikant rekent meestal een minimum prijs van een halve m2 per ruitje en het glaszetten is ook duur. 

Er is meer...

Bovendien isoleren kleine ruitjes minder goed. Informeer naar de mogelijkheid om een ruitverdeling aan te brengen in de spouw (geïntegreerde roeden) of op de ruit.

Als u dikker glas of gelaagd glas kiest, informeer dan bij uw verzekeringsmaatschappij of u een korting op de inbraakverzekering kunt krijgen. Als u isolerend glas laat aanbrengen, denk dan ook aan voldoende regelbare ventilatieroosters. Deze zijn ideaal voor continue ventilatie. Vraag de glaszetterhierna voor meer informatie.

dubbelglas monumentaal pand
Productie van glas

De belangrijkste grondstoffen van glas zijn kwartszand, soda, kalk en glasscherven van oud vensterglas. De productie van glas, met name voor het smelten, kost veel energie. De milieubelasting van de productie van isolerend vensterglas (isolatieglas) is hoger dan dat van enkel glas. Gedurende de levensduur van het isolerende glas wordt echter zoveel op energie voor ruimteverwarming bespaard, dat de benodigde productie-energie daardoor vele malen wordt gecompenseerd.
De edelgassen (zoals argon) die zorgen voor de extra-isolerende eigenschappen van isolatieglas, zijn onschadelijk voor de gezondheid en het milieu.

Afval

Afgedankt vensterglas wordt ingezameld via de glashandel en ingezet in de glasindustrie voor de productie van nieuw glas. Dat bespaart grondstoffen en energie.

Wat onze klanten vinden

van onze dienstverlening:

We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
N D
N D
07:52 20 Jan 22
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
LS NN
LS NN
20:03 20 Jul 21
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Herman H
Herman H
11:33 28 Apr 21
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Bolino M
Bolino M
21:33 14 Feb 21
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Harry Kleinjan
Harry Kleinjan
07:57 27 Oct 20
Goede
Henri Thiemann
Henri Thiemann
14:58 29 Jul 19
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
Joyce Rademaker
Joyce Rademaker
10:15 20 Feb 19
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Ryan Remmelts
Ryan Remmelts
07:28 19 Jul 17
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
Jan van der Meulen
Jan van der Meulen
12:00 26 Jun 17
js_loader
bus kwakkelglas glaszetter
Waar kan Kwakkelglas u nog meer voorzien van glas?

Kwakkelglas kan u voorzien van glas vanuit twee vestigingen. Onze vestiging in Kampen voorziet u van glas in regio van Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

De vestiging in Nunspeet voorziet de regio Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde van verschillende glassoorten. 

Door ons uitgevoerde projecten

Heerde - HR+ glas gasgevuld

HR+ glas, kozijn aangepast en nieuwe draairamen

Dalfsen - Vakantiewoning

HR++ glas en ducoton ventilatieroosters gemonteerd

Heiloo - HR++ glas met roosters

96 appartementen glas vervangen voor HR++ glas met ventilatieroosters

Kamperveen - HR++ glas met kruisroeden

Nieuwbouw woonboerderij voorzien van HR++ glas Uwaarde van 1,1 W/m²K

Bant - Van enkelglas naar HR+ glas

Enkelglas vervangen door HR+  glas en buitenschilderwerk op de verdiepingen

Isolatieglas nodig?

Of het nou een heel groot stuk of een klein stuk gelaagd glas is:
Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!