HR++ glas

Nog beter isoleren dan met dubbelglas

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Glas en ventilatie upgrade​ in huurwoningen
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​
bussen kwakkelglas en glashandel wolf

Kwakkelglas: hét glaszetbedrijf als het gaat om HR++ glas

Geld besparen op de energiekosten? Of profiteren van een uitstekende isolatiewaarde in uw woning of bedrijfspand? Het kan met HR++ glas! HR++ glas heeft een hogere isolatiewaarde dan ‘gewoon’ dubbelglas en dat zult u merken. Het comfort in huis zal aanzienlijk toenemen en u zult minder gaan betalen aan stookkosten.

Zoekt u een vakkundige glaszetter die u kan voorzien van HR++ glas? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Van ronde- tot aan ovale of vierkante kozijnen, wij zorgen voor de juiste glasoplossing. 

Met meer dan 25 jaar ervaring in het vak, kunt u bij ons altijd rekenen op de BESTE service in de regio Kampen en Zwolle.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas heeft een hogere isolatiewaarde dan standaard dubbelglas. De isolatiewaarde van het glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter het glas isoleert. De U-waarde van van dit glas is 1.2 tot 1.0. 

Minder warmte gaat verloren en de verwarmingsketel hoeft dus minder hard te stoken.

Er gaat minder warmte verloren, dat zult u merken in de stookkosten, maar ook het comfort zal aanzienlijk toenemen. 

Het glas isoleert goed, waardoor vervelende geluiden van buitenaf bespaard blijven. 

HR++ glas werkt milieutechnisch veel voordeliger. En daarom is het mogelijk om subsidie voor deze glassoort aan te vragen. 

Het plaatsen van nieuw glas is hét moment om onderhoud te plegen aan uw kozijnen en sponningen. 

Wat is isolatieglas HR++?

Isolatieglas HR++ staat voor hoogrendementsglas. Het is een dubbelglas soort die extra goed isoleert door de reflecterende coating aan de binnenkant van het glas en de gasvulling tussen de glasbladen. U kunt het zien als de verbeterde versie van ‘gewoon’ dubbelglas.

De gasvulling van isolatieglas HR++ is vaak Argon gas, maar kan ook Krypton gas zijn. De gasvulling zorgt ervoor dat het glas minder warmte doorlaat via de spouw. 

Bij hoogrendementsglas geldt: hoe meer plusjes achter de naam van het glas, hoe beter het glas isoleert. HR++ glas isoleert dus beter dan HR+ en HR+++ beter dan HR++.

Het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas

Het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas zit hem voornamelijk in de vulling van de spouw. Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten die door een afstandhouder uit elkaar worden gehouden. De ruimte tussen de twee afstandhouders wordt de spouw genoemd. Bij dubbelglas is deze spouw gevuld met lucht. Dubbelglas isoleert goed, maar via de spouw gaat er altijd nog warmte verloren.

Bij HR++ glas is de spouw niet gevuld met lucht, maar met zogeheten edelgassen, zoals bijvoorbeeld Argon- of Krypton gas. HR++ glas is de opvolger van standaard dubbelglas. Bij HR++ glas is de vulling van de spouw niet alleen anders, er is ook een coating aan één binnenzijde van het glas aangebracht. Dit metaallaagje laat zonnestralen door en weerkaatst warmte terug in de woning. Hierdoor is minder energie nodig om de binnenruimte te verwarmen.

De isolatiewaarde van HR++ glas
Standaard dubbelglas U waarde 2.9
HR++ glas: U waarde 1.2 tot 1.0
HR+++ glas of Triple glas U waarde 0.9 tot 0.6

Verschil HR+ glas en HR++ glas

HR+ glas en HR++ glas verschillen van elkaar in spouwdikte én vulling. Een dikker glaspakket betekent een betere isolatiewaarde. HR+ glas heeft een spouwdikte vanaf 9 mm en HR++ glas vanaf 13 mm.

HR+ beglazing is isolerend dubbelglas met aan één binnenzijde een coating op het glas. De spouw van HR+ glas is gevuld met lucht. HR++ glas heeft ook een coating aan één binnenzijde van het glas, maar de spouw is niet gevuld met lucht maar met edelgassen. 

Dit zorgt voor een betere thermische isolatie.

HR++ glas

Hoe dik is het glas?

Dikte HR++ glas

Welke dikte HR++ glas u nodig heeft, is afhankelijk van de oppervlakte van het raam. Hoe groter de ruit, des te dikker het glas. De glasdikte van HR++ glas varieert van bijvoorbeeld van 4 mm buiten en 4 mm binnen en kan wel oplopen tot 8 mm buiten en 6 mm binnen of nog dikker.

Triple glas past niet altijd in bestaande kozijnen, maar bij HR++ glas is dat anders. Wij kunnen HR++ glas zo leveren dat het glas altijd in de bestaande situatie past. En dit gaat niet alleen over de dikte van het glas, maar ook over de gewenste vorm. Of uw kozijn nou vierkant, rond of ovaal is, wij zorgen voor de juiste glasoplossing!

Wat kost HR++ glas?

Overweegt u HR++ glas te bestellen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten voor HR++ glas. De kosten van HR++ glas zijn afhankelijk van vele factoren zoals de hoeveelheid glas. Maar ook de locatie waar het glas geplaatst moet worden.

Denk bijvoorbeeld aan een bovenverdieping waar meer glaszetters en een kraan voor nodig zijn. Dit is altijd arbeidsintensiever dan wanneer het gaat om een ruit op de begane grond.

Wilt u graag weten wat HR++ glas gaat kosten voor uw situatie? Onze glaszetters komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en een offerte voor u op te stellen. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Direct ventilatieroosters bestellen

Gaat u de ruiten vervangen door HR++ glas? Of misschien zelfs Triple glas? Voor welke glassoort u ook kiest, dit is hét moment om na te denken over ventilatieroosters. De beter geïsoleerde woningen hebben namelijk een hoge vochtigheidsgraad en lucht wordt minder ververst.

24 uur per dag ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat. Maar de hele dag een raam openzetten als u weg bent, is zeer inbraakgevoelig en bij een flinke regenbui is de boel binnen helemaal nat.

Met ventilatieroosters kunt u de ruimte de gehele dag voorzien van frisse lucht, zonder kans op inbraak en bovendien vrij van regeninslag. Bij ons kunt u heel eenvoudig ventilatieroosters van het merk Duco bestellen. Wij leveren ventilatieroosters voor verschillende situaties zoals plaatsing op glas, het kozijn, kalfplaatsing of een compacte kalf.

En u hoeft zelf geen moeilijke berekeningen te maken, want wij zorgen voor de juiste afmeting bij de gewenste glassoort!

ventilatierooster duco

Subsidie op het glas

U kunt als woningeigenaar subsidie aanvragen voor het plaatsen van HR++ glas. Dit kan met de isolatiemaatregelen genaamd de ISDE. Met deze subsidieregel kunt u tot ongeveer 25% van de kosten met een maximum oppervlakte van 45m2 besparen. 

Wel is het een voorwaarde dat u minimaal 2 isolatiemaatregelen uitvoert. Maar u kunt er ook 1 combineren met bijvoorbeeld de aanschaf van een warmtepomp, aansluiting op het warmtenet of een zonneboiler. 

U leest alles over de ISDE op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

subsidie

Veelgestelde vragen over HR++ glas

De U-waarde van HR++ glas is 1.2 W/m2K of lager. HR++ glas heeft aan de spouwzijde van het glas een speciale coating. Ook is de spouw gevuld met edelgas zoals Argon of Krypton.

De levensduur van HR++ glas is maximaal 30 jaar, maar gemiddeld ligt de levensduur tussen de 20 en 30 jaar. Wanneer het glas niet meer naar behoren functioneert, zal het lek raken. Dit is te zien aan een soort waas of condensvorming tussen de glasplaten. Gebeurt dit binnen de 10 jaar fabrieksgarantie, dan wordt de ruit vergoed door de fabriek.

HR++ glas is herkenbaar aan de aanduiding in de afstandhouder. Op de aluminium strip in het glas ziet u letters of cijfers staan. Als hier ‘HR’ staat, dan is het HR glas. Staan er geen letters? Of geen HR? Dan is het glas in de meeste gevallen standaard dubbelglas.

Als u twijfelt, kunt u ook een brandende aansteker op 10 cm van het glas houden. Zit u vier reflecterende vlammetjes. Verandert één van de vlammetjes van kleur (meestal blauw/rose), dan heeft u HR glas. In deze video van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland leggen ze u uit hoe u de zelftest kunt doen.

Door ons uitgevoerde projecten

Zalk - Ruit binnen monteren met gevelridder

Nieuwbouwwoning voorzien van HR++ glas bij inpandig balkon

Dalfsen - Vakantiewoning

HR++ glas en ducoton ventilatieroosters gemonteerd

Vaassen - Duplex woningen

48 woningen, renovatie voorzien van HR++ -glas, ventilatieroosters en hardglazenklepramen

Wat onze klanten vinden

van onze dienstverlening:

We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Nick Dekker
Nick Dekker
07:52 20 Jan 22
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
LS NN
LS NN
20:03 20 Jul 21
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Herman H
Herman H
11:33 28 Apr 21
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Bolino M
Bolino M
21:33 14 Feb 21
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Harry Kleinjan
Harry Kleinjan
07:57 27 Oct 20
Goede
Henri Thiemann
Henri Thiemann
14:58 29 Jul 19
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
Joyce Rademaker
Joyce Rademaker
10:15 20 Feb 19
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Ryan Remmelts
Ryan Remmelts
07:28 19 Jul 17
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
Jan van der Meulen
Jan van der Meulen
12:00 26 Jun 17
js_loader

Beter isoleren?

Of het nou een heel groot stuk of een klein stuk glas is:
Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!

Voor vragen kunt u ook altijd eerst contact met ons opnemen.