Nog beter isoleren dan met dubbelglas
Geld besparen op de energiekosten? Of profiteren van een uitstekende isolatiewaarde in uw woning of bedrijfspand? Het kan met HR++ glas! HR++ glas heeft een hogere isolatiewaarde dan ‘gewoon’ dubbelglas en dat zult u merken. Het comfort in huis zal aanzienlijk toenemen en u zult minder gaan betalen aan stookkosten.
Zoekt u een vakkundige glaszetter die u kan voorzien van HR++ glas? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Van ronde- tot aan ovale of vierkante kozijnen, wij zorgen voor de juiste glasoplossing.
Met meer dan 25 jaar ervaring in het vak, kunt u bij ons altijd rekenen op de BESTE service in de regio Kampen en Zwolle.
HR++ glas heeft een hogere isolatiewaarde dan standaard dubbelglas. De isolatiewaarde van het glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter het glas isoleert. De U-waarde van van dit glas is 1.2 tot 1.0.
Minder warmte gaat verloren en de verwarmingsketel hoeft dus minder hard te stoken.
Er gaat minder warmte verloren, dat zult u merken in de stookkosten, maar ook het comfort zal aanzienlijk toenemen.
Het glas isoleert goed, waardoor vervelende geluiden van buitenaf bespaard blijven.
HR++ glas werkt milieutechnisch veel voordeliger. En daarom is het mogelijk om subsidie voor deze glassoort aan te vragen.
Het plaatsen van nieuw glas is hét moment om onderhoud te plegen aan uw kozijnen en sponningen.
Isolatieglas HR++ staat voor hoogrendementsglas. Het is een dubbelglas soort die extra goed isoleert door de reflecterende coating aan de binnenkant van het glas en de gasvulling tussen de glasbladen. U kunt het zien als de verbeterde versie van ‘gewoon’ dubbelglas.
De gasvulling van isolatieglas HR++ is vaak Argon gas, maar kan ook Krypton gas zijn. De gasvulling zorgt ervoor dat het glas minder warmte doorlaat via de spouw.
Bij hoogrendementsglas geldt: hoe meer plusjes achter de naam van het glas, hoe beter het glas isoleert. HR++ glas isoleert dus beter dan HR+ en HR+++ beter dan HR++.
Het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas zit hem voornamelijk in de vulling van de spouw. Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten die door een afstandhouder uit elkaar worden gehouden. De ruimte tussen de twee afstandhouders wordt de spouw genoemd. Bij dubbelglas is deze spouw gevuld met lucht. Dubbelglas isoleert goed, maar via de spouw gaat er altijd nog warmte verloren.
Bij HR++ glas is de spouw niet gevuld met lucht, maar met zogeheten edelgassen, zoals bijvoorbeeld Argon- of Krypton gas. HR++ glas is de opvolger van standaard dubbelglas. Bij HR++ glas is de vulling van de spouw niet alleen anders, er is ook een coating aan één binnenzijde van het glas aangebracht. Dit metaallaagje laat zonnestralen door en weerkaatst warmte terug in de woning. Hierdoor is minder energie nodig om de binnenruimte te verwarmen.
De isolatiewaarde van HR++ glas
Standaard dubbelglas U waarde 2.9
HR++ glas: U waarde 1.2 tot 1.0
HR+++ glas of Triple glas U waarde 0.9 tot 0.6
HR+ glas en HR++ glas verschillen van elkaar in spouwdikte én vulling. Een dikker glaspakket betekent een betere isolatiewaarde. HR+ glas heeft een spouwdikte vanaf 9 mm en HR++ glas vanaf 13 mm.
HR+ beglazing is isolerend dubbelglas met aan één binnenzijde een coating op het glas. De spouw van HR+ glas is gevuld met lucht. HR++ glas heeft ook een coating aan één binnenzijde van het glas, maar de spouw is niet gevuld met lucht maar met edelgassen.
Dit zorgt voor een betere thermische isolatie.
Hoe dik is het glas?
Welke dikte HR++ glas u nodig heeft, is afhankelijk van de oppervlakte van het raam. Hoe groter de ruit, des te dikker het glas. De glasdikte van HR++ glas varieert van bijvoorbeeld van 4 mm buiten en 4 mm binnen en kan wel oplopen tot 8 mm buiten en 6 mm binnen of nog dikker.
Triple glas past niet altijd in bestaande kozijnen, maar bij HR++ glas is dat anders. Wij kunnen HR++ glas zo leveren dat het glas altijd in de bestaande situatie past. En dit gaat niet alleen over de dikte van het glas, maar ook over de gewenste vorm. Of uw kozijn nou vierkant, rond of ovaal is, wij zorgen voor de juiste glasoplossing!
Overweegt u HR++ glas te bestellen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten voor HR++ glas. De kosten van HR++ glas zijn afhankelijk van vele factoren zoals de hoeveelheid glas. Maar ook de locatie waar het glas geplaatst moet worden.
Denk bijvoorbeeld aan een bovenverdieping waar meer glaszetters en een kraan voor nodig zijn. Dit is altijd arbeidsintensiever dan wanneer het gaat om een ruit op de begane grond.
Wilt u graag weten wat HR++ glas gaat kosten voor uw situatie? Onze glaszetters komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en een offerte voor u op te stellen. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
Gaat u de ruiten vervangen door HR++ glas? Of misschien zelfs Triple glas? Voor welke glassoort u ook kiest, dit is hét moment om na te denken over ventilatieroosters. De beter geïsoleerde woningen hebben namelijk een hoge vochtigheidsgraad en lucht wordt minder ververst.
24 uur per dag ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat. Maar de hele dag een raam openzetten als u weg bent, is zeer inbraakgevoelig en bij een flinke regenbui is de boel binnen helemaal nat.
Met ventilatieroosters kunt u de ruimte de gehele dag voorzien van frisse lucht, zonder kans op inbraak en bovendien vrij van regeninslag. Bij ons kunt u heel eenvoudig ventilatieroosters van het merk Duco bestellen. Wij leveren ventilatieroosters voor verschillende situaties zoals plaatsing op glas, het kozijn, kalfplaatsing of een compacte kalf.
En u hoeft zelf geen moeilijke berekeningen te maken, want wij zorgen voor de juiste afmeting bij de gewenste glassoort!
U kunt als woningeigenaar subsidie aanvragen voor het plaatsen van HR++ glas. Dit kan met de isolatiemaatregelen genaamd de ISDE. Met deze subsidieregel kunt u tot ongeveer 25% van de kosten met een maximum oppervlakte van 45m2 besparen.
Wel is het een voorwaarde dat u minimaal 2 isolatiemaatregelen uitvoert. Maar u kunt er ook 1 combineren met bijvoorbeeld de aanschaf van een warmtepomp, aansluiting op het warmtenet of een zonneboiler.
U leest alles over de ISDE op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Veelgestelde vragen over HR++ glas
De U-waarde van HR++ glas is 1.2 W/m2K of lager. HR++ glas heeft aan de spouwzijde van het glas een speciale coating. Ook is de spouw gevuld met edelgas zoals Argon of Krypton.
De levensduur van HR++ glas is maximaal 30 jaar, maar gemiddeld ligt de levensduur tussen de 20 en 30 jaar. Wanneer het glas niet meer naar behoren functioneert, zal het lek raken. Dit is te zien aan een soort waas of condensvorming tussen de glasplaten. Gebeurt dit binnen de 10 jaar fabrieksgarantie, dan wordt de ruit vergoed door de fabriek.
HR++ glas is herkenbaar aan de aanduiding in de afstandhouder. Op de aluminium strip in het glas ziet u letters of cijfers staan. Als hier ‘HR’ staat, dan is het HR glas. Staan er geen letters? Of geen HR? Dan is het glas in de meeste gevallen standaard dubbelglas.
Als u twijfelt, kunt u ook een brandende aansteker op 10 cm van het glas houden. Zit u vier reflecterende vlammetjes. Verandert één van de vlammetjes van kleur (meestal blauw/rose), dan heeft u HR glas. In deze video van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland leggen ze u uit hoe u de zelftest kunt doen.
Door ons uitgevoerde projecten
Beter isoleren?
Of het nou een heel groot stuk of een klein stuk glas is:
Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!
Voor vragen kunt u ook altijd eerst contact met ons opnemen.
Maandag tot vrijdag:
08:00 tot 12:30
13:00 tot 17:00
Edisonweg 11, 8071 RC Nunspeet (bezoekadres)
034 126 11 71