Gehard glas

Valt bij glasbreuk in kleine ongevaarlijke stukjes

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Glas en ventilatie upgrade​ in huurwoningen
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​
bussen kwakkelglas en glashandel wolf

Gehard glas bestelt u natuurlijk bij Kwakkelglas!

Kwakkelglas heeft een ruim assortiment gehard glas. Zo is er altijd een type gehard veiligheidsglas dat past bij uw wensen.

Kwakkelglas is een professionele én zeer vakkundige glaszetter in Kampen, Zwolle en omgeving. Al meer dan 25 jaar voorzien wij onze klanten van het ALLERBESTE glasadvies.

De voordelen van gehard veiligheidsglas

Gelaagd-glas

Veiligheidsglas

Wat is gehard glas?

Gehard glas is een sterke glassoort. Deze soort is bijvoorbeeld 5 keer sterker dan dubbelglas! Gehard glas bestaat vaak uit één laag glas.

Het is eigenlijk floatglas dat behandeld is waardoor het een hoge mechanische en thermische weerstand geeft. Deze glassoort is toepasbaar op plaatsen waar het belangrijk is dat het glas stootvast en veilig is.

Wanneer het glas breekt, valt het in een heleboel stukjes uit elkaar. Echter is de kans op een verwonding kleiner, omdat de stukjes glas niet zo scherp zijn als bij gewoon glas. Een bekend beeld is bijvoorbeeld een kapot bushokje.

Waar wordt gehard glas voor gebruikt?

Gehard glas is dus ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken en/of waar veiligheid voorop staat.

Zo wordt het gebruikt in huis voor bijvoorbeeld douchewanden, keukenwanden en tafelbladen. Maar ook bushokjes, winkelruiten of glazen deuren zijn vaak van deze sterke glassoort gemaakt.

Het productieproces zorgt dus voor de sterkte. Het glas wordt namelijk eerst verhit bij meer dan 600° C. En vervolgens snel afgekoeld (volledige harding) of langzamer afgekoeld (thermische versterking). Maar in beide gevallen bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid. Dit zorgt ervoor dat het glas de speciale eigenschappen krijgt.

Verschil gehard en gelaagd veiligheidsglas

Er is een groot verschil tussen gelaagd en gehard veiligheidsglas. Gehard veiligheidsglas valt bij breuk uiteen in kleine stukjes glas. Hierdoor is het zeer geschikt voor een binnendeur, douchedeur of glazen douchewand. 

Gelaagd veiligheidsglas daarentegen bestaat uit twee of meer glasplaten met daartussen een PVB-folie. Als dit glas breekt valt het niet uit elkaar, doordat de folie het glas bij elkaar houdt.

gehard veiligheidsglas
gehard glas winkelruit zwolle

Gehard glas op maat bestellen

Wilt u gehard glas op maat bestellen voor uw woning of project? Bij Kwakkelglas hebben wij naast standaard gehard glas, ook gehard glas op maat. Met gehard glas op maat weet u zeker dat het glas perfect past.

Kies voor hoge kwaliteit en snelle service. Want dat is Kwakkelglas! Met al meer dan 25 jaar ervaring kunnen wij u helpen bij zowel kleine als grote opdrachten. En naast het leveren van gehard glas kunnen wij het glas ook voor u plaatsen.

Direct gehard glas op maat bestellen? Bel: 038 331 43 03 en onze glaszetters komen bij u langs voor een offerte op maat.

Enkele projecten van Kwakkelglas

Zwolle - Automatische schuifdeur

Jack’s Casino entree deur voorzien van een nieuw veiligheidsglas

Kampen - Etalageruit vervangen

Lucardi juwelier etalageruit vervangen na inbraak

Hilversum - Winkelruit

Gehard en gelaagd glas 88.2 structureel beglaasd

Kampen - Vandalisme schade

Winkelcentrum Penningkruid veiligheidsglas vervangen

bus kwakkelglas glaszetter
Waar kan Kwakkelglas u nog meer voorzien van glas?

Kwakkelglas kan u voorzien van glas vanuit twee vestigingen. Onze vestiging in Kampen voorziet u van glas in regio van Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

De vestiging in Nunspeet voorziet de regio Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde van verschillende glassoorten. 

Wat onze klanten vinden

van onze dienstverlening:

We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
Nick Dekker
Nick Dekker
07:52 20 Jan 22
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
LS NN
LS NN
20:03 20 Jul 21
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Herman H
Herman H
11:33 28 Apr 21
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Bolino M
Bolino M
21:33 14 Feb 21
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Harry Kleinjan
Harry Kleinjan
07:57 27 Oct 20
Goede
Henri Thiemann
Henri Thiemann
14:58 29 Jul 19
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
Joyce Rademaker
Joyce Rademaker
10:15 20 Feb 19
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Ryan Remmelts
Ryan Remmelts
07:28 19 Jul 17
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
Jan van der Meulen
Jan van der Meulen
12:00 26 Jun 17
js_loader

Gehard glas nodig?

Of het nou een heel groot stuk of een klein stuk gehard glas is:
Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!