Gehard glas

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Huurwoningen glas en ventilatie upgrade​
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​

Gehard glas

Gehard glas is een sterke glassoort. Deze soort is bijvoorbeeld 5 keer sterker dan dubbelglas! Gehard glas bestaat vaak uit één laag glas.

Het is eigenlijk floatglas dat behandeld is waardoor het een hoge mechanische en thermische weerstand geeft. Deze glassoort is geschikt voor toepassingen waar het belangrijk is dat het glas stootvast en veilig moet zijn.

Wanneer het glas breekt, valt het in een heleboel stukjes uit elkaar. Echter is de kans op een verwonding kleiner, omdat de stukjes glas niet zo scherp zijn als bij gewoon glas.

Een bekend beeld is bijvoorbeeld een kapot bushokje.

Waar wordt gehard glas voor gebruikt?

Gehard glas kent diverse toepassingen. Zo wordt het wel gebruikt in huis voor bijvoorbeeld douchewanden, keukenwanden en tafelbladen. Maar ook bushokjes, winkelruiten of glazen deuren zijn vaak van deze sterke glassoort.

Het productieproces zorgt dus voor de sterkte. Het glas wordt eerst verhit bij meer dan 600° C, en vervolgens snel afgekoeld (volledige harding) of langzamer afgekoeld (thermische versterking); in beide gevallen bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid. Dit zorgt ervoor dat het glas de speciale eigenschappen krijgt.

Gehard glas nodig?

Of het nou een heel groot stuk is of een klein stuk gehard glas: Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!