Glasschade? Bel snel 24 uursservice op:

Gehard glas

Valt bij glasbreuk in kleine ongevaarlijke stukjes

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Glas en ventilatie upgrade​ in huurwoningen
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​
Gehard glas

Gehard glas

Gehard glas is een sterke glassoort. Deze soort is bijvoorbeeld 5 keer sterker dan dubbelglas! Gehard glas bestaat vaak uit één laag glas.

Het is eigenlijk floatglas dat behandeld is waardoor het een hoge mechanische en thermische weerstand geeft. Deze glassoort is toepasbaar op plaatsen waar het belangrijk is dat het glas stootvast en veilig is.

Wanneer het glas breekt, valt het in een heleboel stukjes uit elkaar. Echter is de kans op een verwonding kleiner, omdat de stukjes glas niet zo scherp zijn als bij gewoon glas.

Een bekend beeld is bijvoorbeeld een kapot bushokje.

Waar wordt gehard glas voor gebruikt?

Gehard glas is dus ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken en/of waar veiligheid voorop staat.

Zo wordt het gebruikt in huis voor bijvoorbeeld douchewanden, keukenwanden en tafelbladen. Maar ook bushokjes, winkelruiten of glazen deuren zijn vaak van deze sterke glassoort gemaakt.

Het productieproces zorgt dus voor de sterkte. Het glas wordt namelijk eerst verhit bij meer dan 600° C. En vervolgens snel afgekoeld (volledige harding) of langzamer afgekoeld (thermische versterking).

Maar in beide gevallen bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid. Dit zorgt ervoor dat het glas de speciale eigenschappen krijgt.

Gelaagd-glas

Wat onze klanten vinden

van onze dienstverlening:

Ryan Remmelts
Lees verder
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien. Snel en professioneel geholpen!
Jan van der Meulen
Lees verder
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas. Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude. Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Aanrader dus!!
Joyce Rademaker
Lees verder
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
Previous
Next

Enkele projecten van Kwakkelglas

Zwolle - Automatische schuifdeur

Jack’s Casino entree deur voorzien van een nieuw veiligheidsglas

Kampen - Etalageruit vervangen

Lucardi juwelier etalageruit vervangen na inbraak

Hilversum - Winkelruit

Gehard en gelaagd glas 88.2 structureel beglaasd

Kampen - Vandalisme schade

Winkelcentrum Penningkruid veiligheidsglas vervangen

Gehard glas nodig?

Of het nou een heel groot stuk of een klein stuk gehard glas is:
Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!