Figuurglas

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Huurwoningen glas en ventilatie upgrade​
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​
Verschillende soorten figuurglas

Figuurglas

Figuurglas is net als bijna ieder andere glassoort doorschijnend.

Het glas kan zowel blank, als gekleurd zijn. Tegenwoordig wordt het minder gebruikt dan vroeger. Als je een oudere woning koopt, is de kans groot dat je figuurglas veelvuldig tegen zult komen.

Waar wordt figuurglas voor gebruikt?

In het interieur wordt het gebruikt voor scheidingswanden, in douchedeuren en in douchewanden. Omdat figuurglas doorschijnend is, laat het licht door.

De hoeveelheid licht die het glas doorlaat, is afhankelijk van het motief dat in het glas zit. Het reliëf zorgt er ook voor dat, wederom afhankelijk van het motief, ook de privacy gewaarborgd is.

Wat is figuurglas?

De naam doet het al vermoeden: in figuurglas zit een figuurtje. Figuurglas heeft 1 gladde kant en een kant met het figuur: de reliëf kant.

Er zijn veel verschillende soorten figuurglas. Dit zorgt er voor dat het glas zowel in moderne, als klassieke interieurs gebruikt worden.

Het motief in figuurglas wordt bij hoge temperaturen met een reliefwals in het glas gedrukt. Bijna iedere soort figuurglas kan worden toegepast in isolatieglas.

Het effect van figuurglas

Figuurglas nodig?

Of het nou een heel groot stuk is of een klein stuk figuurglas: Bij Kwakkelglas vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte op!