Te hoge stookkosten in de winter of zomers te warm in huis?

Kies voor isolatieglas!

0 +
Opgeloste glasreparaties​
0 +
Particuliere opdrachtgevers​
0 +
Glas en ventilatie upgrade​ in huurwoningen
0 +
Instellingen en zakelijke opdrachtgevers​
bus kwakkelglas glaszetter

Een begrip in de regio Kampen

Als u een glaszetter nodig heeft, bijvoorbeeld voor het plaatsen van dubbelglas of voor glasschade, dan bent u bij Kwakkelglas aan het juiste adres.

Kwakkelglas is een erkend glaszetbedrijf en een professionele, flexibele organisatie met goed opgeleide en enthousiaste medewerkers.

Met onze jarenlange kennis en ervaring, staat iedere glaszetter garant voor het vakkundig uitvoeren van uw glas wensen.

Wij adviseren u en geven onze klanten al meer dan 25 jaar het BESTE advies in de regio Kampen en Zwolle!

Waarom dubbelglas (HR++ glas)?

Het vervangen van enkelglas door dubbelglas, leidt tot aanzienlijke verlaging van uw energiekosten en is dus gunstig voor de portemonnee.

Minder warmte gaat verloren en de verwarmingsketel hoeft dus minder hard te stoken.

De inbraakveiligheid van uw woning wordt verbeterd door dikker glas of gelaagd glas te nemen.

Alle soorten isolerend glas houden geluid tegen en verminderen daardoor mogelijk geluidsoverlast.

Door HR-glas heeft u minder last van tocht en kan de thermostaat een graadje lager.

Door het toevoegen van een zonwerende optie werkt het glas tevens erg verkoelend. Ideaal voor een woning met grote raampartijen. 

Tip van de specialist

Hoe herken je HR++ en HR+++ glas?

HR++ en HR+++ glas is herkenbaar aan de aanduiding in de afstandhouder.

Als u twijfelt, kunt u met een aansteker controleren of er een warmtereflecterende coating op zit of niet: houd (in huis) op tien centimeter van het dubbelglas een brandende aansteker.

Kijk naar buiten: u ziet dan vier vlammetjes reflecteren. Als er een coating op het glas zit, heeft de tweede of derde vlam een afwijkende kleur (meestal blauw/rose).

De isolatiewaarde van HR++ glas

De isolatiewaarde van glas hangt af van de U-waarde. Een lage U-waarde betekend een hoge isolerende werking. De isolatiewaarde van dubbel glas is, in het geval de spouw is gevuld met edelgas, meestal 1,1. 

Dubbel glas isoleert heel goed, waardoor de buitenkant van het raam vaak erg koud is. De koud kan ervoor zorgen dat ’s nachts of ’s ochtends condens op de ramen zit. 

U hoeft dan niet meteen te denken dat uw ruit lek is. De condensvorming verdwijnt vaak in de loop van de dag. 

Zeg nou zelf, dubbelglas heeft alleen maar voordelen!

Veel mensen denken dat wanneer zij kiezen voor dubbelglas, het hele huis op de kop staat. Dit is een verkeerd beeld, want het vervangen van glas is een klus die weinig troep geeft.

Op alle glassoorten zit een fabrieksgarantie van tien jaar. De technische levensduur kan meer zijn dan twintig jaar. De levensduur van dubbelglas en de HR-soorten is hetzelfde.

Dubbel glas vervangen door HR++ glas?

Is één van uw ruiten kapot of lek, en bent u van plan om het dubbelglas te vervangen? Dit is hét moment om te kijken of HR++ glas een goed alternatief is. Want wist u dat HR++ glas een nog betere isolatiewaarde heeft dan dubbelglas?

Bij ‘gewoon’ dubbel glas zit er droge lucht tussen de glasbladen en bij HR++ glas is deze ruimte gevuld met edelgas. Edelgas zorgt ervoor dat het glas een hogere isolatiewaarde kan behalen dan ‘gewoon’ dubbelglas. HR++ glas heeft namelijk een isolatiewaarde (u-waarde) die kleiner of gelijk is aan 1,2.

Ook beschikt HR++ glas vaak over een speciale coating op het glas, die warmte terugkaatst de woning in. Zo gaat warmte in de woning niet verloren en dat scheelt u stoken en vooral stookkosten. Voor het plaatsen van HR++ glas is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. De Rijksoverheid heeft namelijk een landelijke regeling voor het isoleren van woningen.

Enkelglas vervangen door dubbelglas?

Laat het uitvoeren door onze experts!

Wij komen vrijblijvend naar u toe voor een adviesgesprek.

Bekijk ook eens het filmpje hiernaast van MMM-tv voor uw complete beeldvorming.

Door ons uitgevoerde projecten

Zalk - Ruit binnen monteren met gevelridder

Nieuwbouwwoning voorzien van HR++ glas bij inpandig balkon

Vaassen - Duplex woningen

48 woningen, renovatie voorzien van HR++ -glas, ventilatieroosters en hardglazenklepramen

Bant - Van enkelglas naar HR+ glas

Enkelglas vervangen door HR+  glas en buitenschilderwerk op de verdiepingen

Dalfsen - Vakantiewoning

HR++ glas en ducoton ventilatieroosters gemonteerd

Heiloo - HR++ glas met roosters

96 appartementen glas vervangen voor HR++ glas met ventilatieroosters

bus kwakkelglas glaszetter
Waar kan Kwakkelglas u nog meer voorzien van glas?

Kwakkelglas kan u voorzien van glas vanuit twee vestigingen. Onze vestiging in Kampen voorziet u van glas in regio van Kampen, Dronten, Hattem, Wapenveld, IJsselmuiden, Wezep, Emmeloord, Zwolle en Hasselt.

De vestiging in Nunspeet voorziet de regio Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Epe, Elburg, Oldebroek, Doornspijk, Hulshorst, Zeewolde, Vierhouten, Hierden, Harderwijk en ’t Harde van verschillende glassoorten. 

Wat onze klanten vinden

van onze dienstverlening:

We moesten er even op wachten, maar het resultaat is heel goed!
N D
N D
07:52 20 Jan 22
Prettige inmeet afspraak gehad, scherpe prijs.Met drie man sterk was de klus binnen een uur geklaard.Vond wel dat ik zelf wat vaak contact moest leggen om op de hoogte te raken van leverstatus en planning maar kan door de drukte komen.Desalniettemin zal ik voor een volgende klus Kwakkelglas zeker weer overwegen 👍🏻
LS NN
LS NN
20:03 20 Jul 21
Snelle reactie op offerte gehad, de ruiten zijn keurig opgemeten, ook de speciale niet standaard dikke ruit . Op afgesproken tijd aanwezig en netjes en zorgvuldig de ruiten geplaatst. Geen rommel achtergelaten . Geen verborgen kosten. Kortom een goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Herman H
Herman H
11:33 28 Apr 21
Goed bedrijf met goede service tegen een redelijke prijs, erg meedenkend en super personeel !
Bolino M
Bolino M
21:33 14 Feb 21
Op zaterdagavond binnen een half uur gereageerd. Omdat het een oud raam was, moest de stopverfspecialist van het bedrijf eraan te pas komen en die stond maandagochtend meteen op de stoep. Hij offerde zijn geplande vrije dag ervoor op. Erg tevreden dus!
Harry Kleinjan
Harry Kleinjan
07:57 27 Oct 20
Goede
Henri Thiemann
Henri Thiemann
14:58 29 Jul 19
Al jaren zo last van een koude hal in de winter, verschrikkelijk. Kwakkelglas adviseerde ons een bepaald type glas. En in no time was ons glas binnen en werd het geplaatst. Snel en vakkundig, maar ook erg netjes (zelfs de stofzuiger kwam er nog even aan te pas). Deze zomer al veel plezier gehad van het voordeel dat het minder warm werd in de hal. En de koude is in de winter ook veel minder. Kortom, zeer tevreden!
Joyce Rademaker
Joyce Rademaker
10:15 20 Feb 19
In de vroege morgen voordat we naar ons werk wilden was er een ruit gesneuveld. Hierbij snel naar Kwakkel gebeld en deze kon met wat schuiven met een uur bij ons zijn. Top geregeld! De ruit is vervangen en er is niets meer van het voorval te zien.Snel en professioneel geholpen!
Ryan Remmelts
Ryan Remmelts
07:28 19 Jul 17
Vanwege koudeval van onze oude thermopanebeglazing hebben we in overleg met kwakkelglas de hele benedenverdieping laten voorzien van HR++ glas.Resultaat is dat ons huis veel comfortabeler is geworden, sneller op temperatuur en minder verlies van koude.Glas was in een halve dag geplaatst en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.Aanrader dus!!
Jan van der Meulen
Jan van der Meulen
12:00 26 Jun 17
js_loader

Warm in de winter,
koel in de zomer?

Kies voor dubbelglas!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! 

Zomersluiting 2022

Van 29 juli t/m 19 augustus zijn wij gesloten
(m.u.v. glasschades hiervoor zijn wij wel bereikbaar)