Soorten glas bij Kwakkelglas

Dubbelglas

Standaard isolatie glas, ook wel bekend als thermopane en dubbelglas, zijn 2 glasplaten van een bepaalde dikte, bijvoorbeeld 5 en 4 mm, voorzien van een tussenspouw gevuld met lucht. Het is ook deze luchtlaag die de isolerende werking heeft. De dikte van het glas heeft nagenoeg geen invloed op de (warmte)isolerende functie van de ruit. Om interferentie van het licht zoveel mogelijk te vermijden worden vaak twee ruiten van ongelijke dikte toegepast.
Hoog-Rendementglas (HR++) is qua opbouw vergelijkbaar met standaard isolatie glas. Het bestaat uit 2 glasplaten met een spouw daartussen. Deze spouw is gevuld met een edelgas, meestal is dit argon gas. Het belangrijkste verschil zijn de uiterst dunne metaal en metaal-oxyde ( o.a. een zilververbinding) lagen die een coating vormen, welke aangebracht wordt op één van de ruiten aan de spouwzijde. De eigenschap van deze coating is, dat het wel de warmte van buiten naar binnen laat, maar nauwelijks weer naar buiten laat ontsnappen. Kijk voor meer uitgebreide informatie op isolerende beglazing.


Glas Doorsnede HR

Float glas – Enkel glas

Wat is float glas? Floatglas, het product van een mengsel waarvan de belangrijkste ingrediënten zand (basisingrediënt), natriumcarbonaat (smeltmiddel), kalksteen en dolomiet (stabiliserende elementen) zijn. Het mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500 °C, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur. De oppervlakten van het voltooide glas zijn volledig parallel en vlak. Floatglas kan blank of gekleurd zijn, al naargelang de toevoeging van metaaloxyden aan het mengsel. Floatglas is het basisproduct voor een breed gamma glasproducten voor de bouw, binnen- en buitenhuisdecoratie, de automobiel- en gespecialiseerde industrie.
Floatglas is te krijgen in verschillende maten en diktes, nl: 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6, mm, 8 mm, 10 mm 12 mm, 15 mm, 17 mm, 19 mm, 25 mm.

Figuurglas

Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in één zijde van het glas gedrukt.
Wij kunnen alle figuursoorten glas voor u bestellen en sommige hebben wij ook in voorraad voor u. Er zijn zo een 1200 verschillende soorten figuurglas. De levertijd is ongeveer 1 dag wij hebben namelijk de meest voorkomende (± 40) soorten op voorraad. Een greep uit ons assortiment; Cathedraal, Guz Antiek, Farao, Confettie, Fijn Byzanthijn, Bruut, Kuitglas, Silvit, en ga zo maar door.

Gehard glas

Beschrijving:
Floatglas dat thermisch is behandeld om het een hogere mate van mechanische en thermische weerstand te geven. Het glas wordt eerst verhit bij meer dan 600° C, en vervolgens snel afgekoeld (volledige harding) of langzamer afgekoeld (thermische versterking); in beide gevallen bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid. Deze processen stellen het oppervlak van het glas onder permanente compressiedruk, wat het glas zijn speciale eigenschappen geeft.
Toepassingen:
Gehard: deuren, meubilair, transparante (doorzichtige)beglazing als ook (ondoorzichtige) borstweringen in glasgevels, elke toepassing waar een verbeterde weerstand tegen thermische of mechanische spanning is vereist. Thermisch versterkt : enkelvoudig glas in borstweringen, buitenste en binnenste bladen van dubbele beglazing in borstweringen, buitenste blad van zonwerende dubbele beglazing met een hoge energieabsorptiefactor, zonwerende gelaagd glas.

Gelaagd glas

Er zijn ontzettend veel soorten gelaagd glas, eigenlijk te veel om op te noemen. Wat betekend gelaagd glas nou eigenlijk: Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak sandwichglas genoemd vanwege zijn samenstelling. Het betreft een assemblage van twee of meer glasbladen aan de hand van één of meerdere plastic tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB) die enigszins ‘als een sandwich’ tussen beide glasbladen worden geplaatst en die een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit bieden.
De assemblage van het glas en de tussenlagen vormt een uiterst resistent en compact geheel. Indien het glas per ongeluk mocht breken, worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. De glasscherven blijven als het ware aan de plastic tussenlaag ‘kleven’.
De dikte van een blad kan bestaat uit 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm. Dit is per blad deel.

Brandwerend glas

Beschrijving:
Gelaagd glas, geassembleerd met één blanke opzwellende tussenlaag. Bij brand zet deze tussenlaag bij zo’n 120 °C uit, waardoor ze in een hard en ondoorschijnend brandscherm verandert. De beglazing beantwoordt aan de criteria inzake integriteit en stralingscontrole overeenkomstig verscheidene Europese verordeningen, NEN 6069 (bouwbesluit).
Toepassingen:
Ziekenhuizen, scholen, hotels, restaurants, winkels, winkelcentra, kantoorgebouwen, computerruimten, industriegebouwen, opslagplaatsen, laboratoria, luchthavens, enz.

Verzilverd glas – spiegels

Glas brengt licht in het alledaagse leven. Ruimten lijken veel groter door eenvoudige subtiele spiegeleffecten; ze worden opgevrolijkt door de kleuren van coatings of krijgen meer licht via doorschijnende wanden.
Verzilverd glas zijn er in verschillende maten en kleuren. De meest voorkomende diktes zijn 4mm en 6 mm. Voorbeelden van kleuren zijn: brons, grijs, koper, goud, groen en blauw. Staat uw kleur er niet bij, neem gerust contact met ons op en misschien kunnen wij uw wensen vervullen.


Vraag direct een offerte aan!